Flowers
Zadruga „Damsko srce“, vrši kreiranje i dizajn ćilima za specijalne namene i potrebe naručioca. Izrađuje isključivo sertifikovane ćilime po standardu koji je precizno definisan Elaboratom o geografskoj zaštiti i ovlašćeni je korisnik imena porekla „Pirotski ćilim“

DAMSKO SRCE

zanatska zadruga za izradu ćilima i suvenira

Card image

Slavica Ćirić, direktor zadruge

umetnica i dizajnerka pirotskih ćilima koje izrađuje Zanatska zadruga Damsko srce Pirot

Naša misija

Zanatska zadruga "Damsko srce" Pirot je osnovana sa ciljem da očuva vekovnu tradiciju tkanja, da zadrži kvalitet izrade i proizvodnje originalnog, izvornog pirotskog ćilima, da motiviše mlade ljude za bavljenje ovim poslom i da ćilimarstvo opet postane značajna privredna grana u Pirotu.

Pogledaj

Stalno napredujemo...

podižemo kvalitet na viši nivo

2010

Dobitnik priznanja „Zlatna plaketa“

...na sajmu robe i usluga Pirotskog okruga za proizvodnju proizvoda starih i umetničkih zanata. Priznanje dodeljuje Nacionalno tržište roba i usluga Srbije. Priznanje primljeno u Pirotu.

Dobitnik priznanja „Turistički cvet“

...dodeljuje Turistička organizacija Srbije i Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja za značajna ostvarenja, razvoj, unapređenje i promociju turističkih usluga i turizma u Srbiji, u kategoriji „suvenir veće vrednosti“. Priznanje je dobila šustikla pirotskog ćilima sa šarom Sovra, proizvedena u Z.Z. „Damsko srce“ Pirot. Priznanje primljeno u Beogradu.

2011

Dobitnik priznanja „Ljudi za novo vreme“

...Slavica Ćirić ličnost godine“ u privredi, u oblasti zadrugarstva za 2011. godinu za edukaciju, razvoj i promocijuproizvoda starih zanata. Nagradu dodeljujunovinari i Opština Pirot.

2012

Diploma pobednika 7. međunarodnog festivala zanatstva JUGRA 2012

...u nominaciji proizvoda starih i umetničkih zanata JUGRA 2012 u Rusiji, u Sibiru u gradu Hanti-Mansijsk. PIROTSKI ĆILIM proizveden u Z.Z. „Damsko srce“ Pirot je proglašen za „Najbolji proizvod“ i poneo je titulu sveukupnog pobednika festivala. Priznanje primljeno u gradu Hanti-Mansijsk u Sibiru.

2014

Dobitnik Priznanja „28. decembar“

...Slavica Ćirić sa medaljom za oblast zanatstva. Priznanje dodeljuje Opština Pirot i to je najveće opštinsko priznanje za rad.

2015

Dobitnik regionalnog priznanja „Povelja Kapetan Miša Anastasijević“

Priznanje dodeljuju: Privredna komora Srbije i Regionalne komore sa lokalnim samoupravama. Priznanje primljeno u Nišu.

2016

Dobitnik nacionalnog priznanja CVET USPEHA ZA ŽENU ZMAJA

...u kategoriji „Najbolji model zapošljavanja žena“. Nagradu dodeljuje Udruženje poslovnih žena Srbije, Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja, Privredna komora Srbije. Priznanje uručeno u Beogradu 27.10.2016.

2017

Dobitnik evropskog priznanja „Stvaratelji za stoljeća“

...za posebnu inicijativu u preduzetničkom stvaralaštvu u srednjoj i jugoistočnoj Evropi za 2016. Nagrada primljena u Dubrovniku, Hrvatska, 11. 3.2017.

Dobitnik priznanja DAMA GODINE REGION-a

DAMA GODINE REGION-a, Slavica Ćirić za rad, doprinos i stvaralaštvo. Priznanje dobija od Nacionalnog udruženja novinara „Dete u srcu“, hotel Zepter, Vrnjačka Banja 10.10.2017.

2018

Priznanje „Najuspešnija žena u poslu u 2017“

...Slavica Ćirić, priznanje dodeljuje Unija zanatlija i preduzetnika regiona južne Srbije 6.3.2018.

Priznanje ČUVAR TRADICIJE za izuzetan doprinos očuvanju kulturnog nasleđa Srbije

...dobija Damsko srce u Beogradu od ministarstva Republike Srbije, koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost, NALED i Etno-mreža, 8.3.2018.

2019

Priznanje NAJUSPEŠNIJI ROBNI BREND XXI VEKA – PIROTSKI ĆILIM

...najuspešnija žena VVI veka Slavica Ćirić na očuvanju ćilimarstva, nagrada se dodeljuje u Beogradu od strane najuspešnijih privrednika XXI veka, relevantnih ministarstava Republike Srbije, Privredne komore Republike Srbije.

Zanatska zadruga za izradu ćilima i suvenira „Damsko srce“ Pirot, pored izrade originalnih pirotskih ćilimova standardnih dimenzija, izrađuje i originalne pirotske ćilime suvenirskih dimenzija

Šta proizvodimo...

Zadruga „Damsko srce“, vrši, specijalno kreiranje i dizajn ćilima za specijalne namene i potrebe naručioca. Izrađuje isključivo sertifikovane ćilime, po standardu koji je precizno definisan Elaboratom o geografskoj zaštiti imena porekla „Pirotski ćilim“.

Pored izrade originalnih pirotskih ćilimova standardnih dimenzija, zanatska zadruga za izradu ćilima i suvenira „Damsko srce“ Pirot, izrađuje i originalne pirotske ćilimove suvenirskih dimenzija. Svaki komad pirotskog ćilima čija je dimenzija do 0,5 kvadratnih metara, smatra se suvenirom. Širina i dužina tih primeraka može biti različita po potrebi naručioca od 10 cm do 200 cm širine. Svaki komad pirotskog ćilima koji se u zadruzi „Damsko srce“ proizvede, unikatan je i sa visokom zanatskom i umetničkom vrednošću.

Mesečna proizvodnja sertifikovanog originalnog pirotskog ćilima, koji tka vešta majstorica tkalja po Elaboratu o geografskoj zaštiti imena porekla PIROTSKI ĆILIM, za 8 sati dnevnog rada i 22 dana u mesecu, je 0,8 kvadratnih metara.

Naručivanje ćilima

Naručivanje ćilimova se vrši na osnovu potrebe naručioca, gde ćilim istovremeno može imati dekorativnu i upotrebnu vrednost...

Namena ćilima može biti za :
  1. pod, zid, nameštaj (radni sto, konferencijski sto, stočić, komodu, fotelju, stolicu, klupu, prozor), omot za fasciklu, torbicu itd.
  2. instituciju, firmu, porodicu, pojedinca, muškarca ili ženu
Kompozicija i simetrija šara u svakom primerku pirotskog ćilima radi se u skladu sa namenom ćilima. Potrebno je samo reći za koju priliku se želi poklon, da li je osoba ženskog ili muškog roda, koju boju biste želeli da dominira i još po nešto? Sve ostalo je posao zadruge. Stručni tim će iskreirati šare i ornamente za ispunjenje Vaših želja i potreba, ali takođe u isto vreme i ispoštovati precizno definisan i strogi kriterijum, koji definiše originalni pirotski ćilim i geografsko područje.

Zadruga „Damsko srce“ ima znanje, veštinu, snažnu volju i veru i duhovnu snagu da istraje na putu sprovođenja ciljeva zbog kojih je i osnovana

©damskosrce.com

Flowers